Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Moet ik naar de dokter?


Dit is een app, aanbevolen door het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap). In het algemeen vinden mensen dat ze niet onnodig naar de dokter moeten gaan. Maar hoe kunt u weten of een bezoek nodig is of niet? Deze app zou kunnen helpen. U kunt de app vinden bij de tab "Hyperlinks" (helemaal onderaan) > Informatie over gezondheid en ziekten > (helemaal onderaan) Moet ik naar de dokter? Het blijkt dat veel pati├źnten bij hun vragen eerst de website www.thuisarts.nl raadplegen. Onderzoek wijst uit dat men daar goede informatie vindt waardoor vaak besloten wordt dat het niet nodig is de huisarts te bezoeken. Kijken op thuisarts.nl kan ook maken dat mensen geadviseerd juist wel naar het spreekuur te gaan.
Lees verder »

Online afspraak maken


U kunt een afspraak online maken. Veel pati├źnten in onze praktijk vinden het prettig om dit zo te doen. Het is van belang dat u rekening houdt met de regel "een onderwerp per consult". Soms lukken twee kleine onderwerpen ook, maar u loopt de kans dat er gevraagd wordt om voor die tweede vraag terug te komen. De vragen moeten niet afgeraffeld worden.
Lees verder »

eConsult


eConsult blijkt een heel prettige vorm te zijn om een eenvoudige vraag te stellen. Let er op dat u geen spoedeisende vragen stelt. Het beantwoorden van uw consult kan wel eens een dag later zijn...
Lees verder »